Što raditi u srijedu poslijepodne, nakon dana provedenog na nastavi?
Neki su se zasluženo odmarali, neki su se pripremali za novi radni dan, a naši su Caritativci volontirali.
U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Opatiji u srijedu 2. listopada Caritativci su, zajedno s volonterkama Crvenog križa, spašavali voće od propadanja te na taj način obilježili Međunarodni dan svijesti o gubitku hrane i otpadu od hrane.
Vrijedne ruke Klare Randić (7.a), Natali Turković i Christiana Prosa (8.b) uz vjeroučiteljicu Mariju Keškić marljivo su sjeckale jabuke i šljive te kuhale voće kako bi nastao prekrasan džem.
Naravno da tu priči nije kraj – sve staklenke džema Caritativci i GDCK Opatija donirali su humanitarnim udrugama Depaul, i to Kući utočišta u Rijeci, i Društvu za istraživanje i potporu (DIP), organizaciji čije je djelovanje usmjereno dobrobiti zajednici, posebno skupinama djece i mladih s manje mogućnosti.
Veliko srce imaju naši Caritativci, a mi im želimo da i dalje neumorno čine naš svijet ljepšim mjestom za život.
Vjeroučiteljica Marija Keškić